Založ si blog

Ako vie primátor ľuďom urobiť peklo zo života

Nie, nie je rodinkárstvo prežitok ale práve budúcnosť primátorov a starostov v menších aglomeráciách. Občania sú len na to aby ich do funkcie zvolili.

Na každom roku 8 – ročného primátorovania či 16 – ročného starostovania môže niekomu konktétna obec či mesto pomôcť alebo uškodi´t. Niekedy aj na dlhé roky jedným rozhodnutím. Aj v malebnom okresnom meste cca 40 km od Košic sa dejú veci neraz šokujúce. Keď sa brat primátora stal motorkárom mesto vyčlenilo niekoľko hektárov pozemku aby sa hluk a smrad nad mestom šíril zvlášť cez víkend nad mesto. Nič to nie je veď primátor sa snaží dotiahnúť a a rozhýbať turistický ruch. Neskôr v lete 48 hodín počas víkendu priamo pod oknami obývačiek a spálni, rodín s malými deťmi i staršími ľudmi spustí peklo rinčiacich motoriek a hlasnej hudby aj po 22. hodine. Veď jeho brat štartuje a prídu aj motorkári zo zahraničia dobre zniči´t les a mestské historické pamiatky. Vieme, že normálne vedenie mesta si nikdy nepustí drancovanie motoriek na historický kamenný most pamiatku z prelomu 17. a 18. storočia. Normálne mesto si nepustí do lesov olej, smrad, hluk a odpad. No primátor to samozrejme podporuje. Veď brat chce tak to ĺahko presadím a umožním. A tak sa po pár dňoch stretávame so zničenými chodníkmi, cestami, stroamami, lúkami… Nehovoriac o tom, že ,,dočasné,, plastové značky smeru jazdy motorkárov sa nachádzajú aj 3 mesiace v lese a pár rokov tam budú znečisťovať práve to životné prostredie, ktoré tak veľmi chcel primátor chrániť a rozvíjať. Nuž objektívne sa pozrieť na spravovanie veci verejných dá len na inom teritóriu než na Slovensku. Tu vždy budú určovať smerovanie mesta prospech pár ľudí /rodinkárstvo, politické strany, či podnikateľské skupiny/. Ľudia ktorí nemajú zakladné predpoklady spravovať veci verejné na prospech všetkých skupín obyvateľov v meste a nie len niektorých by sa na takéto pozície nemali ani len hlásiť nie to ešte spravovať. A takýchto skúsenosti je dnes na Slovensku v obciach a mestách stále viac. Podotknúť treba aj to, že rozpredávanie lesov, pozemkov a budov mesta sa stáva stratégiou nejedného mesta a dediny. Súdne a majetkové spory potom zabrzdia rozvoj na niekoľko rokov či desaťročí. (Súdnictvo je zdá sa svojou krajinou v štáte. A ani reforma na tom nič nemení.) V každom aj v tom ľahkovážnom rohodnutí nevoliť je istá voľba. Menšieho či väčsieho príklonu k metodám ktoré mestá a dediny poškodzujú na dlhé obdobia dopredu. A skupiny aktívnych voličov potom rozhodnú či posunú mesto/dedinu dopredu alebo dozadu.

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

janokin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1660x
Priemerná čítanosť článkov: 1660x

Autor blogu

Kategórie

Archív